Project Information

06_21

  • Project Leader
    DI (FH) Juliane Wiljotti
  • Building Site Manager
    Zimmerei Franz Hasler, Bendern
  • Client
    Näscher Judith, Eschen / Liechtenstein

    Location
    Eschen

    Finalisation
    2007

    Project Facts
    WNF 83,93 m², GFA 101,30 m²,
    GBV 430,88 m³

    Rights
    Text Hermann Kaufmann + Partner ZT GmbH,
    Translation Bronwen Rolls

    Photo Architekten Hermann Kaufmann

    Project Stakeholders
    • Structural Engineering
      Zimmerei Franz Hasler, Bendern
    • Heating Ventilation and Sanitary Planning
      Drexel und Weiß Solarlufttechnik u. Lüftungsbau, Wolfurt


    Näscher Studio, Eschen

    An inexpensive, sustainable studio that works in harmony with the location.

    A small, compact studio for an art therapist on a hillside with a fantastic view of the neighbouring mountain range. It was specified that the building should be built inexpensively and also meet Passive House construction standards. On a grid, this simple building was developed. It opens towards the view and closes to the north and east sides. The floor, walls and ceiling are made of thermally insulated multi-boxes, which are finished with OSB panelling in the interior.

    A skin of rubber tracks winds around this material skeleton as a protective weather cover. Due to the hillside location and the proximity to the residential street the building stands above the earth and the ground runs underneath it.


    Project Details