B&O wooden multi-storey car park, Bad Aibling | Photo Sebastian Schels
B&O wooden multi-storey car park, Bad Aibling | Photo Sebastian Schels

Project Information

18_06

Builder-Owner
B&O Parkgelände GmbH

Location
Bad Aibling

Completion
2022

Project facts
NRF 2.204 m²
GFA 2.332,91 m²
GBV 7.135,98 m³

Project Phases
B&O wooden multi-storey car park, Bad Aibling
B&O Villen, Bad Aibling
B&O Mehrfamilienhaus, Bad Aibling

Rights
Photo Arch. DI Roland Wehinger, Sebastian Schels, HK Architekten, Eder Holzbau, Anton Miller, Lennard Willems
Text Tina Mott, Bronwen Rolls

Project Stakeholders

B&O wooden multi-storey car park, Bad Aibling

Parking in the park

An innovative mixed-use district is growing in the north of the Upper Bavarian town of Bad Aibling. It is designed to be emission-free and built entirely from renewable raw materials.

This multi-storey car park is made primarily of wood, with the load-bearing elements constructed from beech, glulam and cross-laminated timber. The translucent, two-storey pavilion blends unobtrusively into the park landscape lined with old trees. It extends as an additional longitudinal structure along the main traffic artery.

A sculpturally designed concrete ramp, and the filigree steel staircase opposite, contrast the stringent material concept. The mastic asphalt road surface extends into the interior as a protective layer, where slender slats filter the light and act as fall protection.


Project Details