Unterholzer/Pichler, Bregenz

Project Information

15_40

Builder-Owner
Unterholzer/Pichler, Bregenz

Location
Bregenz

Completion
2017

Project facts
n.b.ar. 441,10 m², GFA 837,40 m²,
GBV 2.501,50 m³
Energy 47,2 kWh/m²a

Rights
Text Tina Mott

Project Stakeholders

Unterholzer/Pichler, Bregenz

Calm elegance around a cosy core.

In the densely built-up area of ​​single-family houses, the narrow plot needed to be used optimally. The vehicles are stowed away in a spacious underground car park with a car lift for saving space. Carefully designed floor plans allow you to separate the house into distinct levels. On the ground floor, the living rooms and the master bedroom open up to the sunny pool, a bright access room leads to the upper floor, which has four rooms and two bathrooms. It sits as a graphically shaped solid timber construction with a rough clapboard skin siting on the two basement floors made of light concrete which leaves room for a terrace to enjoy the evening sun. The inside of the house is clad in finely crafted silver fir panelling, and a striking wood burner provides warmth and comfort.


Project Details