Sutterlüty J, Egg
Sutterlüty J, Egg
Sutterlüty J, Egg
Sutterlüty J, Egg
Sutterlüty J, Egg
Project Information

Sutterlüty J, Egg

Open, light and airy.

A large, almost villa-like space program is organised in a cross-shaped in response to the west and north slopes, fringed by a brook and groups of trees. The south-facing entrance opens up to a view of the forest behind the house that continues through the completely glazed staircase, enveloped into the axis directly under the trees and over the stream.

The ground-floor living areas radiate from a fireplace. The gallery floor opens on three sides: to the south with a covered terrace, to the west with the overhanging seating area, which also covers the garage entrance and the side entrance.  Also to the northwest with its own working space below and the large, west-facing dining area above.

Builder-Owner
Jürgen u. Kathrin Sutterlüty

Location
Egg

Completion
1996

Project facts
n.b.ar. 430 m², GFA 600 m²,
GBV 1.800 m³

Rights
Text Hermann Kaufmann + Partner ZT GmbH
Photo Bruno Klomfar

Documents
Data Sheet
Project Details
Public
    Publications
  • EFH Sutterlüty Jürgen und Karin
    ZN Z-179, Laurence Reudes, Eco Maison Bois, Nov./Dez. 2010, Nr. 7, S.33